Posted on

Frågor som kan hjälpa dig att välja mellan städfirmor

Om du är i processen att anlita en städfirma är det viktigt att ställa rätt frågor. Med hjälp av ett fåtal frågor kan du få all information du behöver för att ta ett välgrundat beslut av firma. Även om många städfirmor erbjuder mycket information på sina hemsidor finns det alltid fler detaljer du bör ta reda på innan du anlitar en städfirma.

  1. Är företaget försäkrat och licenserat?

Fråga alltid om försäkring och licens innan du anlitar en städfirma. Det är ett enkelt sätt att kontrollera att företaget är seriöst, pålitligt och tryggt att anlita. Försäkring är otroligt viktigt eftersom missöden och olyckor kan förekomma vid städarbete. Om du anlitar en städfirma utan försäkring finns en stor risk att du blir tvungen att betala för skador som företaget orsakat, vilket är riktigt trist. För att städfirman ska kunna hantera eventuella händelser som uppkommer måste de både ha en ansvarsförsäkring och en kompensationsförsäkring för alla arbetstagare.

  1. Hur ser er prissättningspolicy ut?

Innan du ber om en offert kan det vara relevant att fråga om städfirmans prissättningspolicy. Vissa städfirmor vill göra ett hembesök för att ge dig en offert, medan andra redan har en fast kostnad för varje rum som ska städas. Oavsett hur städfirman väljer att ta betalt är det högst relevant för dig att få den informationen. Vissa prissättningspolicys kan vara bättre än andra, det beror helt enkelt på dina förutsättningar och önskemål.

  1. Vad ingår i ert serviceavtal?

Se till att ta reda på vad som ingår i städfirmans serviceavtal. Serviceavtalet inkluderar en mängd olika saker,

Städa med flyttstäd i göteborg

bland annat hur ni ska hantera eventuella framtida konflikter. Det är viktigt att du vet exakt vad som gäller innan du sluter avtal med städfirman.

  1. Arbetar ni med miljöfrågor?

Miljöaspekten bör vara en prioritet för alla som anlitar en städfirma för flyttstädning stockholm. Även om du inte bryr dig om att vara miljövänlig är det ett otroligt lätt sätt du kan göra klimatet en tjänst. Se därför till att välja en städfirma som på något sätt arbetar miljövänligt. Det kan bland annat handla om att de använder sig av miljövänliga produkter eller kör miljövänliga bilar.

  1. Erbjuder ni garanti på era tjänster?

En otroligt viktig fråga att ställa till din städfirma är om de erbjuder någon slags garanti. Om du anlitar en städfirma för första gången finns det tyvärr inte mycket som stoppar dem från att göra ett halvdassigt jobb, om de inte ger dig någon garanti. Med en garanti kan du känna dig trygg i att du kommer få kvalitativ service. Om du är missnöjd med städningen kan du då kontakta städfirman så får de hjälpa dig på ett lämpligt sätt, antingen med pengarna tillbaka eller genom att åtgärda slarvet.