Posted on

Att tänka på-lista vid badrumsrenovering

Det brukar sägas att en badrumsrenovering är en investering. Antingen om det gäller för dig själv eller din familj, din framtida ekonomi eller de som eventuellt kommer bo i bostaden efteråt. Däremot finns det flera viktiga saker att tänka på när man ska renovera sitt badrum.

Det gör man först

Att han en slags checklista på vad som behöver göras är väldigt klokt. På så sätt kommer man enklare att kunna planera själva renoveringen och det minskar oväntade problem. Att alltid börja med en genomgående budget är bra. Den ska i allra sämsta fall innebära ett tak för vad du eller ni får spendera på badrumsrenoveringen. Vill man vara extra detaljerad kan man dela upp det hela i ett gäng kategorier. Till exempel: Vad får duschen kosta? Vad får WC:n kosta som mest?

När man har en budget kan själva planeringen av badrumsrenovering börja. Här gäller det att utifrån sitt tak på kostnader se över vad för saker man behöver köpa in, och vad man kan köpa in. Kommer den nya toalettstol som man först tänkt köpa att fungera, eller behöver man byta ut den tanken för att klara av den planerade budgeten?

Just dusch, WC och handfat – det vill säga de stora och dyra sakerna – kan vara krångligt ibland. När det finns en budget man inte får spräcka innebär det också att man måste vara flexibel. Det innebär att man helt enkelt inte kan snöa in sig på att något kommer bli exakt som tänkt från början. Det måste finnas rum för att förändra på vissa saker.

Att fortsätta med

När man sedan ska fortsätta med sin planering av renoveringen finns det saker som man nästan alltid glömmer. Förvaring är en del av det. Var ska man egentligen göra av alla saker? Det svaret är inte alltid självklart, utan det måste finnas ett upplägg för hur saker ska förvaras i sitt badrum.

Det här kan göras genom att enkelt köpa in några nya badrumsskåp och kanske en fin tvättkorg. På det sättet kan man både göra badrummet betydligt snyggare och mer praktiskt på samma gång, win-win med andra ord.

Något som också är fördelaktigt är att badrumsrenoveringen i och med det kan komma att bli mycket billigare. För det här är saker som faktiskt går att köpa begagnade eller väldigt billigt nya. Har man många vänner och släktingar kan det vara en bra idé att se över ifall någon skänker något som man behöver. Då får de göra sig av med det, och du kan ta över det, gratis.